16 декември 2008

Коледа


Вярвате ли в добрия старец?
Ако отговора вие е - не, помислете!
Той може да не е белобрад старец живеещ в Лапландия, да няма работилница с вечно забързани джуджета без почивен ден. Дори може и да няма вълшебен впряг от летящи елени, а за вмъкването през комина, дори и аз не вярвам.
Но!
Има ли Коледа през която да сте останали без подарък и без изпълнени с радост сърца? Коледа в която да не сте усетили любовта, мислите и подкрепата на любимите хора?Случвало ли ви се е да пропуснете да си пожелаете или обещаете нещо за идната година?
А не смятате ли, че желанията се сбъдват?

Тези неща правят Коледа вълшебна - срещата с близки и роднини, и сякаш чак сега забелязвате следите от времето върху родителите си, но в същото време и забелязвате колко много всъщност си приличате. Откривате, че сестра ви / брат ви или племенниците вече не са деца, че са прекрасни и открити хора. Пожелавате си повече хубави вечери със семейството си!

Така, че коледния дух е жив независимо, че не си признавате, че вярвате! Замене това са дни заредени с много положителна енергия. За да я усетите обаче забравете за безцелното пазаруване и обикаляне на моловете, това може само да ви изтощи и изнерви. Подарете елхова клонка, шишарка, рисунка, просто подарете себе си - това е най-хубавия подарък за всички които обичате и ви обичат.


И незабраваите да напишете писмо, защото желанията се сбъдват.


- ето и моето писмо...

Мили дядо Коледа,
как я карате с Баба Коледа?
Надявам се и ние с Павката един ден да можем така до осмислим старините си. Да имаме сили да вдъхваме вяра във вълшебствата на много хора. Да бъдем добри и ведри старци, да радваме както внуците така и много други деца!
Дали Баба Коледа може да ми прати рецепта за коледните курабийки?
Искам също така да си пожелая много здраве за майка, кака, батко, Ели и Марти, за всички близки и приятели - нека не ме тормозят със здравословни проблеми, молете!
За Павката (понеже е срамежлив и няма сам да ти каже) дай му малко кураж да преследва мечтите си, ще видиш, че и ти ще останеш доволен от това!
За себе си - идвай по често в съня ми да си говорим, така приятно е да има с кой да полетиш , а и ако съм пропуснала нещо може да си го до пожелая, нали?

4 коментара:

  1. Много от рано започна да се замисляш за старините си, бе Сиско.
    А м/у другото този старец белобрад с червените дрешки, който си изтипосала е дизайн на кока кола и е измислен в началото на миналия век. За пръв път се появява в тяхна реклама. До тогава хората не са си представяли, как аджаба изглежда дядо Коледа.

    Надявам се да не съм убил коледния дух с истината :)

    ОтговорИзтриване
  2. Определено Кока-Кола, имат пръст в това представите ни за Дядо Коледа да са точно такива: весел старец със зачервен от студа (алкохола)нос, с дълга бяла брада и подвикващ Х0-ХО-ХО. Точно като този на снимката която е на „истинския” Коледа живеещ в Рованиеми направена от неговия личен фотограф за журналист от с. Далече. И теб би те подържал на скута срещу някое друго евро, а доколкото разбирам снимките са по 23 евро.
    В същност бих се поразровила в темата Дядо Коледа, но съм почти сигурна, че като символ датира далеч преди Кока-Кола, само тогава одеждите му били сини и по скоро се е наричал Jack Frost (Дядо Мраз).
    Но всъщност той не е важен! Обикновено като искам да кажа нещо се сещам за хиляди други неща, така че е разбираемо, че не си ме разбрал. Важно е че това е символ който достa успешно сплотява и събира хората (с уговорката, че се абстрахираме от шопинг манията и възползването на всички търговски вериги от този момент за да си продадат боклуците и залежалата стока) – ох виждаш ли?! Пак се оплетох!
    Честита Коледа на всички! Обичайте се и се усмихвайте! Правете любов, секс, пари, ...... каквото искате, важното е да го правите с усет ;)

    ОтговорИзтриване
  3. radvam se za usetati v tozi simvol, gordeja se steb - haresa mi mnog,Feliz Navidad!
    Kakvo zna4i podarak?? najstina vseki tarsi materjalnoto za da bade stastliv...., no istinskoto stastie e da bade6 zdrav i da useti6 4e te obi4at.
    LUBOVTA POBEGDAVA VSJAKO ZLO I NI DAVA SILI DA SE BORIM
    Rosi

    ОтговорИзтриване
  4. Коледната магия ... така я чувствам и аз! Щастлива съм, че живее и в теб, и в милиони като нас. Коледа това е вярата ни в живота, любовта ни към близките ни, желанието ни да правим добрини.В края на вскяка година всеки поглежда плахо назад за да види какво е направил: какви успехи е постигнъл или пък да осмили как е прахосал времето си, но пък и ведро поглежда напред, запретва ръкави и вдига по-високо летвата. За мен Коледа /Рождество Христово/ е вълшебство, а Новата Година - нов Късмет!
    Ти си прекрасна, невероятно ведър и позитивен човек! Обичам те!!!
    Мими

    ОтговорИзтриване