05 ноември 2010

160 - Браво момчета

Всичко е добре, когато свършва добре :)

След вчерашния неописуемо изнервящ до крайна степен работен ден, се настани удобно една страхотна разпускаща вечер изпълнена със смях, ракия, вино, салатки и всякакви разядки. С добро настроение пътувайки към вкъщи ни очаква една последна спирка - нонстопа. За две минути докато пазарувам, Влади става свидетел как една кофа за боклук пламва и се разгаря бурно. Кофата е пластмасова точно до една паркирана кола. В това време до нас минава друга кола и през леко открехнатия им прозорец ги питам дали имат пожарогасител, момчето отбива, търси-търси, но не намира. Връщам се до нонстопа моля за кофа вода, праз това време Влади звъни на 160. Аз грабвам кофата, но един циганин ми я взима от ръцете и търчи към пожара - върна се още два пъти и в общи линии го загаси "Ехеее, циганчето оправи положението" - веселеше се той. В този момент пристига пожарната - точно за 3-4 минути. Аз разбира се очаквах (типично изкривено българско мислене), че за една кофа, абсурд да дойдат. Дори не се разсърдиха, че вече нямаше пожар, похвалиха ни и останаха да "наръсят", така че да се знае че случая е приключен.

Това беше един прекрасен завършек на вечерта. Освен че се забавлявах страхотно с познати и по непознати, срещнах съвсем непознати отзивчиви и готови да помогнат хора. Сигурна съм ,че и циганчето, и другото момче от колата и продавача от магазина, в последствие и един присъединил се полицай са спали щастливи и доволни, че някак си са участвали в нещо хубаво, направи ли са добро, без някой да го изисква или очаква от тях.

Благодаря на всички волни и неволни участници, които направиха вечерта ми незабравима

6 коментара:

  1. Аз вече си знам. видя ли горяща кофа - никакво гасене с бира :)

    ОтговорИзтриване
  2. Хаха, дааам мислих си до го вмъкна накак си, но много щях да се отплесна - As usual :))

    ОтговорИзтриване
  3. Мммм, ама ако подпалиш нещо на котлоня, не става ли с бира? Така направиха в една моя любима книга - Последният сребърник, която ми се струва, че и на двама ви ще ви хареса, макар и заради различни неща.

    ОтговорИзтриване
  4. http://chitanka.info/lib/text/3631 - книгата

    ОтговорИзтриване
  5. Firefox не знае как да отвори този адрес, защото протоколът (ttp) не е свързан с нито една програма :D:D:D
    Този браузър изненадващо ме разочарова!?

    ОтговорИзтриване
  6. Това,което пишете, че ...." Дори не се разсърдиха, че вече нямаше пожар, похвалиха ни и останаха да "наръсят", така че да се знае че случая е приключен....' е съвсем нормално, дори и малък пожар не се знае до къде може да пламне и за стотни от секундите да се окажем в капан, за това колкото и малък да е преди да предприемем каквото и да е било е задължително да сигнализираме на пожарната, пък те като дойдат ори и вече овладян могат да проверят дали няма отново да бъде подпален от нещо.Поздравления за хубавия блог, дано често да го обновявате.За браузера и аз понякога имам проблеми с него.

    ОтговорИзтриване